Razglednica mala slajder

Restoran Brana 01Ako biste nekoga iz Čačka pitali gde se nalazi restoran Brana, možda ne bi znali da Vam pomognu, ali ako biste pitali gde se sprema najbolja  teletina, dobili biste odgovor: "A, što ne kažeš odmah! Pa kod Nemca, u Parmencu!" Restoran nadaleko čuven po tome što na meniju imaju samo jedno jelo, već duže od 20 godina! Treba li da Vas dalje nagovaramo da probate? Sigurno ne, ali ćemo Vam zato pomoći da pronađete put.

Opširnije: Restoran Brana

43-Restoran-Zlatnik-01Restoran Zlatnik nalazi se u centru Bukovičke Banje, u neposrednoj blizini hotela Izvor i akva parka. Idealan je izbor za goste koji žele nakon dana provedenog u akva parku okusiti dobar zalogaj po pristupačnoj ceni. Pored toga, u sklopu restorana nalaze se i novoopremljen sobe, koje gostima mogu poslužiti za dnevni odmor ili prenoćište. U neposrednoj blizini restorana Zlatnik su i Specijalna bolnica, park i centar Aranđelovca.

Opširnije: Restoran Zlatnik

Seoski turizam - Restoran Kutlacic 1Etno restoran Kutlačić nalazi se u selu Zarube na obroncima Divčibara, udaljen svega 7 kilometara od Valjeva. Restoran i čitavo etno domaćinstvo podignuto je na pradedovskom imanju porodice Nikolić koja se pre oko 200 godina doselila iz hercegovačkog sela Kutleša na ove prostore. Uz dosta rada, odricanja i ulaganja generacija, na vekovnom ognjištu izgrađen je etno kompleks za čast prethodnim i ponos budućim generacijama. Specijaliteti nacionalne kuhinje koji se ovde služe, pripremljeni su na tradicionalni način, a uz domaću rakiju i vino, učiniće vaš užitak nesvakidašnjim.

Opširnije: Etno restoran Kutlačić

36-cekovic-kostunici-01Etno restoran Čeković jedinstven je po autentičnom ambijentu enterijera - toplota drveta i mnoštvo detalja čine ga izuzetnim a tradicionalno prepoznatljivim. Uživaćete u starim jelima srpske kuhinje, poput kupusa iz zemljanog lonca, proje, gibanice, kačamak. Tu su litrići, čokanjčići, čuture, zemljani čančići za kiselo mleko - ambijent koji ima ukus i miris minulih vremena.

Opširnije: Etno restoran Čeković

G1U samom centru Zlatibora, na mestu bivšeg restorana Koliba, otvoren je novi, adaptiran i renoviran restoran nazvan Koliba kod Milunke. U potpuno novom ruhu, restoran u srpskom nacionalnom duhu, nudi kompletnu ponudu nacionalnih jela i pića. Koliba kod Milunke nosi ime po nadaleko čuvenoj i poznatoj kuvarici u čiju su se umešnost spremanja hrane uverili mnogi. Popularne cene hrane, spremljene na izvrstan način, uz prijatan ambijent i profesionalnost i ljubaznost osoblja izdvajaju Kolibu kod Milunke na posebno mesto među zlatiborskim restoranima.

Opširnije: Koliba kod Milunke

30-Arena-Fruska-gora-01Smešten na najlepšem proplanku Fruške gore, na prevoju Iriški venac (451 m), restoran Arena je idealna početna tačka obilaska vrednosti Fruške gore. Geografski se nalazi na raskrsnici putnih pravaca regionalne magistrale M-21 i Partizanskog puta koji uzdužno preseca panonsku lepoticu, na raskrsnici vazdušnog saobraćaja, i nezaobilazna je raskrsnica planinarskih pešačkih trasa. 

Opširnije: Oppidulum Arena

39-Apartmani-i-restoran-Kurta-17dRestoran Kurta nalazi se na Kaluđerskim barama na planini Tari. Nudi široku paletu toplih i hladnih predjela, kao i poslastica koje se spremaju u domaćoj radinosti. Na meniu je i "Tarska ljuta rakija" - srpska šljivova prepečenica. Posebno preporučujemo naše specijalitete: teleće pečenje, medaljone “Kurta”, dimljeni biftek, suve šljive u slanini, dimljeni file od pastrmke, brizle, komplet lepinju i domaće kiselo mleko. U  prijatnom ambijentu, uz tradicionalnu srpsku kuhinju, provešćete trenutke za pamćenje...

Opširnije: Restoran Kurta

Restoran Dom - 1Restoran Dom nalazi se u Ovčar Banji, na samoj obali Zapadne Morave. Ušuškan je između reke sa jedne strane i strmih litica Kablara sa druge. Enterijer restorana je oplemenjen drvetom, a letnja bašta restorana nadnosi se nad samom rekom. Dvorište restorana je uređeno i obogaćeno raznim sadržajima, među kojima su i nesvakidašnje lepe skulpture od drveta.

Opširnije: Restoran Dom

Etno restoran Eric 01Etno kuća Erić nalazi se u Mrčajevcima, mestu održavanja čuvene Kupusijade. Izvrsna hrana, začinjena ljubaznošću osoblja i domaćina, u veoma prijatnom enterijeru oplemenjenom drvetom, čini da se gosti iznova vraćaju u ovu etno kuću. Restoran poseduje i prostranu terasu u prijatnoj hladovini.

Opširnije: Etno kuća Erić

28-krusedolka-2Na mestu nekadašnje stare škole koja je bila na rubu propasti, dvoje entuzijasta iz Novog Sada u želji za promenom načina života odlučili su se na hrabar korak - da manastiru i svim posetiocima koji u njega dolaze poklone jedan prelep prostor u funkciji restorana. 

Opširnije: Krušedolka

37-carda-jole-banostor-01Na severnoj padini Fruške Gore, u Banoštoru, baš na mestu gde skela preseca Dunav, nalazi se Čarda Jole. Priče sa Dunava i o Dunavu, gustiraju se ovde uz riblje specijalitete i čobanac, ovčiji paprikaš sa domaćim knedlama. Umirujući tok Dunava i svežina Fruške Gore daju posebnu draž ovoj čardi, a pravi štimung stiže sa ciganima, tamburašima, koji uz svoje tamburice ispraćaju lađe koje ovuda krstare.

Opširnije: Čarda Jole

Etno restoran Pecinar 2Uzdignuto na 840 metara nadmorske visine, okruženo prelepim četinarima, nalazi se Ljubiš, jedno od najlepših sela zlatiborskog kraja, opevano i opisano u pesmama jednog od najčuvenijih izdanaka ovog sela, gospodina Ljubivoja Ršumovića. U samom centru ove prirodne lepote nalazi se još jedna lepota izgrađena ljudskom rukom, a prijemčiva i ljudskom oku i ljudskom srcu, restoran porodice Pećinar. Ulaskom u restoran imate osećaj kao da ste postali deo nekog nestvarnog sveta, vanvremenskom lepotom odiše svaki komad nameštaja, svaka slika koja krasi zidove i čuva uspomene na pretke, začetnike porodične loze i posla kojim se porodica i danas bavi.

Opširnije: Restoran Pećinar

40-Tara-lux-01Restoran Vile Tara nalazi se na Kaluđerskim barama, na planini Tara u sklopu same vile. Spoj srpske kulture i tradicije je obeležje našeg restorana. Mnogobrojne slike, fotografije, originalni predmeti, bude nostalgiju i želju da se ponovo vidimo upravo ovde. Nudimo Vam bogat izbor jela nacionalne kuhinje, variva i jela sa roštilja.

Opširnije: Restoran Vile Tara

Restoran - Norveska kuca 1Restoran Norveška kuća nalazi se u neposrednoj blizini Ibarske magistrale na isključenju za Gornji Milanovac. Sagrađen na uzvišici, svojim neobičnim arhitektonskim rešenjem predstave vikinškog broda spojenog sa srpskom brvnarom, privlači poglede putnika i prolaznika. Restoran ima tradiciju dužu od dvadeset godina, a iskustvo stečeno za to vreme pretočeno je u vrhunsku uslugu i želju da svaki gost restorana ode zadovoljan i ponovo se vrati.

Opširnije: Norveška kuća

44-Kapetanovi-vinogradi-01U sklopu seoskog turističkog domaćinstva Kapetanovi Vinogradi nalazi se i restoran moderanog izgleda opremljen po ekološkim standardima kako bi se zaštitila i ostala očuvana priroda u, i oko imanja. Meni restorana Kapetanovi Vinogradi bazira se na tradicionalnoj srpskoj kuhinji, ali pored toga možemo za Vas pripremiti i jela nekih drugih nacionalnih kuhinja.

Opširnije: Kapetanovi vinogradi

31-Resttoran-Aleksandar-Irig-01Restoran Aleksandar nalazi se na raskrsnici regionalnih puteva Šabac-Ruma-Novi Sad, na samo jedan kilometar od Iriga i devet od Banje Vrdnik. Restoran nadaleko čuven po specijalitetima od divljači, nudi gostima i širok izbor drugih specijaliteta nacionalne kuhinje. A da u restoranu Aleksandar posluju najbolji majstori kuhinje, govore i mnogobrojne diplome koje su poneli gde god da su prikazali svoje umeće, te su nosioci diplome za jela od divljači, poslastice, način posluživanja...

Opširnije: Restoran Aleksandar

Etno restoran Borac 1U srcu Šumadije, podno boračkog krša, opleli su unuci dedinu kuću da sačuvaju  uspomenu na vreme koje je prošlo, život i navike koje se zaboravlju. Svaki delić dvorištva, nameštaj i pokućstvo svedoče o iskrenoj ljubavi domaćina prema tradiciji, odišući željom da tradiciju približe svakom gostu, koji im pređe prag. Svaki sto, klupa i prostirka ručno su izrađeni, veštim rukama samoukih majstora ovog kraja, utkana je i njih toplina i želja da oni koijma su namenjeni u njima potpuno uživaju. Užitak u restoranu na otvorenom, koji je kruna ovog domaćinstva upotpunjuje je i preukusna domaća hrana, pripremana po tradicionalnim receptima boračkih domaćica.

Opširnije: Etno restoran Borač

35-atos-koruska-01U restoranu Atos možete probati razne specijalitete domaće kuhinje izrađene po receptima domaćica koje ih prenose sa kolena na koleno (kulen, kobasice, ajvar, pindžur, sokovi, slatko, kompoti, pekmezi...). Takođe u našoj ponudi imamo bogatu ponudu vina sa akcentom na vina sa ovog područja. Restoran radi u sklopu odmarališta koje je izvedeno u kaskadama sa velikim balkonima i bazenom za 20 kupača.

Opširnije: Restoran Atos

32-sumarev-san9Dići su maleno selo severozapadno od Rudnika, osam kilometara od Ljiga sa tek sedamdesetak užarenih dimnjaka rasutih po brdima i četiri zapisa oko kojih su se okupljale krstonoše u litijama na dan seoske preslave Svetog Jovana letnjeg. Oko senke stoletnog jasena, jednog od zapisa, decenijama je šumila legenda o zapaljenoj crkvi punoj naroda, o obesnim Turcima i ruševinama koje tihuju baš tu, na mestu seoskog groblja. 

Opširnije: Šumarev san

Seoski turizam - etno restoran Karadjordjev vajat 01Etno selo Karađorđev vajat nalazi se na 7 km od Aranđelovca u selu Orašac, jednom od najznačajnijih mesta za istoriju moderne Srbije. U znak sećanja na podizanje Prvog srpskog ustanka u selu je izgrađen spomen-kompleks, crkva i muzej. Karađorđev vajat nalazi se u neposrednoj blizini Marićevića jaruge, mestu gde je na Sretenje 1804. godine podignut ustanak.

Opširnije: Karađorđev Vajat

38-Jezero-Zlatibor-01Krenuli ste na Zlatibor, i želite da obiđete što više znamenitosti ove planinske lepotice? Međutim, ako svoj obilazak želite da započnete tako što ćete se prvo smestiti u svoj apartman, zalet za mnogobrojne avanture koje krije ova moćna planina potražite u restoranu Jezero!
Još od 2004. godine kada je restoran izgrađen, kada svratimo na Zlatibor, ne propuštamo priliku da uživamo u čarima uz samu ivicu zlatiborskog "malog mora” ... Ovde dolazimo da čujemo tišnu. Da udahnemo svež vazduh.

Opširnije: Restoran Jezero

Etno restoran Kljunac 01Na trećini puta od Brusa prema Kopaoniku nalazi se prirodni spomenik koji u prostoru deluje atraktivno i ostavlja Vas bez daha. Taj prirodni fenomen predstavlja kamen koji prkosi gravitaciji. Nalik je kljunu po čemu i nosi naziv Kljunac. Atraktivnost ovog čuda prirode dopunjuje i okolni prirodni ambijent. A da bi Vam uživanje bilo veće pobrinuli su se vlasnici etno restorana Kljunac, koji su Božića 1996. godine u neposrednoj blizini istoimenog kamena otvorili svoj ugistiteljski objekat.

Opširnije: Restoran Kljunac

41-Restoran-Gozba-00Restoran Gozba nalazi se u centru Zlatibora, u tržnom centru, nedaleko od šetališta, jezera i Kraljevog trga. Prijatan enterijer restorana uz vrhunsku kuhinju izdvaja restoran Gozba iz mnogobrojne ponude zlatiorskih restorana. Ljubazno, profesionalno i uslužno osoblje restorana uz higijenu na koju se ovde dosta polaže, još jedan su od atributa ovog restorana kojim se meri njihov kvalitet.

Opširnije: Restoran Gozba

12-Restoran Bajo 11Restoran Stari Bajo, nalazi se u zlatiborskom selu Mačkat, nadaleko čuvenom po dobroj pršuti i još boljem jagnjećem pečenju. Ponajviše zaslužni što Mačkat bije tako dobar glas svakako je porodica Šopalović, u kojoj se ugostiteljstvo prenosi kao tradicija sa kolena na koleno, još od davnina. U selu Mačkat nalazi se najstarija crkva i škola u ovom kraju, a gostoprimstvo meštana, starije je i od jedne i od druge. Iskrena ljubaznost oseća se na svakom koraku, pa tako i u restoranu Stari Bajo, gde ćete sa najvećom srdačnošću biti dočekani, posluženi i ispraćeni.

Opširnije: Stari Bajo

29-vasilisa-irig-2Restoran Vasilisa nalazi se u samom podnožju Nacionalnog parka Fruška Gora, na magistralnom putu Šabac - Novi Sad. Idealna lokacija, kako za turiste i posetioce Fruške Gore, tako i za odmor od naporne vožnje.

Opširnije: Vasilisa

45-Etno-eko-selo-Vranes-r01U okviru eko etno sela Vraneša posluje i restoran nacionalne kuhinje. Za goste Etno eko sela nudimo nacionalnu i vegetarijansku kuhinju. Obroci se služe u restoranu, na terasi i konobi. Čuvajući tradicionalne vrednosti domaće kuhinje sva jela se pripremaju na otvorenom, u ognjištu i pekari po starim, domaćim receptima zlatarskog kraja. Gosti imaju jedinstvenu priliku da probaju zlatarski sir, heljdopitu i druge pite od ručno razvijenog testa, proju od kukuruznog brašna, kačamak, pršutu, svadbarski kupus iz zemljanog lonca, paprike u pavlaci, ajvar...

Opširnije: Restoran Vraneša