Učitavanje mape logo
google-map-thumb

Dida Hornjakov Salaš

Gradina 65, Sombor

OPIS

Dida Hornjakov Salaš izgrađen je 1901. godine i služio je osnovnoj nameni poljoprivrednog gazdinstva.
2008. godine je registrovan kao Seosko – turističko gazdinstvo. Tada smo počeli da se bavimo seoskim turizmom. Objekte smo prilagodili ovoj nameni i pružamo sledeće usluge: smeštaj u porodičnom apartmanu, smeštaj u jednokrevetnoj sobi, smeštaj u dvokrevetnoj sobi, organizovane dnevne posete, i dečje ekskurzije.

Objekat e uređen u stilu autentičnog Somborskog salašarskog života. Ovaj izložbeni prostor je namešten sa nameštajem sa kraja 19. i početka 20. veka.
U sklopu Dida Hornjakovog Salaša postoje još i: prodajno izložbeni atelje starih umetničkih zanata, radionica za decu, sala za ručavanje i izložbene sobe.

Salaš spada u kulturni i istorijsku baštinu grada Sombora. Uz prethodnu najavu, organizujemo dnevne turističke posete salašu, dečje ekskurzije kao i individualne posete. Jedna od stvari zbog kojih nam se naši gosti vraćaju jeste autentična bačka kuhinja. U sklopu Dida Hornjakovog Salaša izgradili smo salu za ručavanje sa pogledom na atar i grad Sombor. Kapacitet sale je 50 mesta. Naš salaš se nalazi na popularnom Panonskom putu mira (Via Pacis Panonie) i sve popularniji turisti koji nam dolaze na 2 točka mogu da razapnu svoje šatore kod nas u dvorištu, probude se uz cvrkut ptica i doručkuju autentiča bački doručak.

Kontakt:
+381 63 8952767
didahornjakovsalas.com


Detalji ponude

Karakteristike ponude


Dodaj u omiljene