Učitavanje mape logo
google-map-thumb

Etno resort Raška

1,150 RSD
Gornji Rvati BB, Raška, Srbija

OPIS

Resort se nalazi u jednom od starijih sela Raške oblasti. Selo je dobilo ime po našem porodičnom prezimenu „Košani“. Naši preci doselili su se ovde početkom XIX veka. Bili su siromašni pastiri i ugledne osobe. Poslednjih godina, nakon vremena provedenog u inostranstvu, odlučili smo da se naselimo ovde sa namerom da unapredimo eko turizma u ovom regionu. Mi Vam ne nudimo ništa luksuzno, jer želimo da sačuvamo tradicionalni način života naših predaka.
Raška resort odražava savršenu harmoniju tradicije i elegancije. Resort je izgrađen u tradicionalnom srpskom arhitektonskom stilu od autentičnih, ekoloških materijala. Enterijer kuće izrađen je ručno. Vikendica površine 40 kvadratnih metara je otvoren prostor sa četiri odvojena kreveta i kupatilom. Nudimo nacionalnu hranu, imaćete priliku da uživaju u našoj domaćoj pršuti, siru, ajvaru, hlebu, raznim džemovima i našoj izuzetnoj šljivovici.
Organizovane ture:
– Obilazak Festivala trube u Guči.
– Poseta manastiru Žiča kod Kraljeva, manastira Studenice kod Ušća i tri verska objekta u Novom Pazaru: crkva Svetog Petra i Pavla, manastir Sopoćani i Đurđevi stupovi.

Znamenitosti: Manastiri Žiča, Studenica, Sopoćani, Đurđevi stupovi, crkva Sv. Petra i Pavla, Maglič, Jošanička Banja

Manifestacije: Raške duhovne svečanosti, Regata Tvrđava, Dani kraljice Jelene, Kosidba u Badnju

Kontakt:
+39 349 5874229
raskaresort@gmail.com


Detalji ponude

  • Sobe: 1
  • Kupatila: 1

Karakteristike ponude

yesdvorište

Dodaj u omiljene