Učitavanje mape logo
google-map-thumb

SRC Momčilo Čeković

1,550 RSD
Koštunići bb, Gornji Milanovac, Srbija

OPIS

Etno selo Koštunići su se ugnezdili u jednom od najlepših krajeva Srbije, na južnoj padini planine Suvobor, u delu rudničko-takovske nahije, pored puta Čačak-Valjevo i Gornji Milanovac- Požega. Nad Koštunićima se nalazi Ravna Gora, mesto poznatih istorijskih zbivanja, sačuvano u svojoj iskonskoj lepoti. Uzvišenja Vidikovac i Babina Glava, Mokra pećina i drugi darovi netaknute prirode su bogom dani da putnik namerenik spozna tradicionalnu Srbiju i poželi da se često vraća takvim trenucima.
Smeštaj gostiju obezbeđen je u seoskim vajatima, živopisnim drvenim kućicama, apartmanskog tipa koje imaju podno grejanje, u potpunosti opremljenu kuhinju i luksuzno kupatilo, kao i TV prijemnik. Domaćin će vas dočekati s ponudom potpuno biološke hrane u domaćoj proizvodnji – rakija šljivovica, prirodni sokovi , pekmez, slatko, med, sir i kajmak. Plemenito drvo spolja i unutra. Velika gostinska soba sa stolovima za sedenje i divanjenje, drvene klupe prekrivene tkanicama, drvene police na zidovima sa posuđem od keramike. Sve u vajatu miriše na dom, pravi dom. Toplo je i ušuškano, neveliko a udobno, intimno za osamu i dovoljno otvoreno za druženje.
Nudimo vam prijatan boravak uz tradicionalnu srpsku kuhinju i domaću šljivovicu, kao i mnoštvo mogućnosti za obnovu i relaksiranje telesne i duhovne snage: pešačenje, planinarenje, pecanje, izlete… Deca i ljubitelji sporta na obali jezera, nastalog pregrađivanjem reke Čemernice, imaju odbojkaške i fudbalske terene. Tu su i prodavnice grnčarije i rukotvorina u kojima pasionirani etno sakupljači mogu da dopune svoje kolekcije ili da ponesu prijateljima «uspomene sa letovanja».
Uz samo jezero, koje je podzidano kamenom, nalazi se restoran Kuća srpskih domaćina sa 150 mesta i otvorenom terasom od 80 mesta. Restoran pruža veliku ponudu specijaliteta ispod sača, kao i specijaliteta od ribe, a u zimskom periodu i uživanje pored kamina. Pored Kuće srpskih domaćina u sklopu turističko rekreativnog centra Momčilo Čeković, posluje i etno restoran autentičnog ambijenta.
Dobro nam došli! Bolje od toga je – da ponovo dođete i dovedete vama drage a za nas nove prijatelje. Hvala!

Znamenitosti: Etno selo, Takovo, Savinac, Rajac, Ravna Gora, Mokra pećina

Manifestacije: Dani šljiva, Serbia World Music Festival, Rakijada, Mudrijada, Milanovački kotlić, Sabor frulaša, Kosidba na Rajcu, Kupusijada

Kontakt:
+381 32 846766
+381 63 574664
ljiljagacic@gmail.com


Detalji ponude

  • Sobe: 16
  • Spavaće sobe: 16
  • Kupatila: 16

Karakteristike ponude

yesparking
yesrestoran
yeszasebna kupatila
yesTV

Agent Notes

Do 7 godina gratis, od 7 do 12 - 50%

Dodaj u omiljene