Reset Password

click to enable zoom
Učitavanje mape
Nema rezultata pretrage
povećaj mapu
Pretražite

1 EUR to 200 EUR

Napredna pretraga

1 EUR to 200 EUR

Your search results
11/04/2019

Karađorđev vajat – Orašac

Etno restoran Karađorđev vajat nalazi se na 7 km od Aranđelovca u selu Orašac, jednom od najznačajnijih mesta za istoriju moderne Srbije. U znak sećanja na podizanje Prvog srpskog ustanka u selu je izgrađen spomen-kompleks, crkva i muzej. Karađorđev vajat nalazi se u neposrednoj blizini Marićevića jaruge. Na tom mestu je na Sretenje 1804. godine podignut Prvi srpski ustanak. Etno selo poseduje tri vajata i restoran, a sama priroda je ovde blagodarna. Turistička ponuda Karađorđevog vajata potpuno je zaokružena i na veoma visokom nivou, o čemu svedoči sve veći broj gostiju koji ih posećuje i koji im se nebrojeno puta vraća.

Vredni i domišljati vlasnici ovog prelepog etno sela Slavica i Dragan Babić dali su mu naziv u čast Karađorđu Petroviću. Po vođi Prvog srpskog ustanka, ključnom događaju u novijoj srpskoj istoriji ovaj restoran nosi ponosno svoje ime. Tako veran duhu naših predaka čuva gostoprimstvo kao iskonsku vrednost. Boravak u nedirnutoj i pitomoj prirodi oko “Vajata”, uz srdačnost domaćina i ukus tradicionalne srpske kuhinje, svakom gostu sigurno će ostati u sećanju.

Na čistom seoskom vazduhu, na nadmorskoj visini od 380 metara, uz predivne šumadijske pejzaže, gde se odmaraju oči i duša, turistima su na raspolaganju 3 vajata i kuća sa 15 ležajeva. Vajati, stari u proseku 200 godina, su prenešeni iz okolnih sela Vrbica, Vinča, Dragolj i Saranovo. Vajati su u potpunosti renovirani. Uz drvene krevete i podove, restaurirane plakare i ostali enterijer iz prohujalih vremena, tu su televizori i moderno uređena kupatila.

Kontakt:
+381 34 6709501
+381 64 1652725
karadjordjevvajatorasac@gmail.com

Kategorija: Restorani
Podeli

Leave a Reply

Your email address will not be published.