Reset Password

click to enable zoom
Učitavanje mape
Nema rezultata pretrage
povećaj mapu
Pretražite

1 EUR to 200 EUR

Napredna pretraga

1 EUR to 200 EUR

Your search results
03/03/2020

Otvorena rekonstruisana Ramska tvrđava na Dunavu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić svečano je danas u Ramu kod Velikog Gradišta otvorila rekonstruisanu Ramsku tvrđavu iz 15. veka, poručivši tom prilikom da je Podunavlje biser koji Evropa tek treba da otkrije i u koji će se još više ulagati.

Otvaranju su prisustvovali i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič, predstavnici turske agencije „Tika“ i predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

Brnabić je ukazala na to da su za samo 12 meseci otvorene dve obnovljene tvrđave – Golubačka i Ramska, istakavši da je Veliko Gradište mala opština velikog srca i ogromnog potencijala.

Premijerka je ovom prilikom najavila i gradnju brze saobraćajnice, od auto-puta Beograd–Niš do Golupca, što će još više unaprediti razvoj turizma u Istočnoj Srbiji.

Ljajić je napomenuo da sada Srbija ima dva bisera na Dunavu – Ramsku i Golubačku tvrđavu, kao i da će, zahvaljujući razvoju turizma, biti sprečeno iseljavanje mladih i da će se privući više investitora. Milić je poručio da u Braničevskom okrugu postoji velika šansa za razvoj turizma zahvaljujući lokalitetima kao što su Ramska i Golubačka tvrđava, Viminacijum i ergela „Ljubičevo“, koje spajaju tri opštine i koje predstavljju kvalitetnu turističku ponudu u ovom delu Srbije.

On je iskazao zahvalnost Turskoj i njenoj agenciji „Tika“, koja je donirala 1,3 miliona evra, dok je ukupna obnova Ramske tvrđave koštala dva miliona evra.

Izvor: Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Podeli

Leave a Reply

Your email address will not be published.